Ett litet ord på vägen

Min dotter har nu haft gluggar i munnen en lång tid. Jag tittar emellanåt för att se om jag kan skymta de nya tänderna som ska växa fram, men än så länge döljer de sig, jag kan endast ana dem under tandköttet. Mjölktänderna hon har tappat har gjort sitt, de har fyllt sin funktion och nu har de lämnat plats för nya tänder att växa fram. Starkare tänder.

Ibland är det så i våra liv också. Vi behöver ”tappa” eller ”dra ut” saker ur våra liv för att ge rum åt nya saker. Det behöver inte vara dåliga saker utan ibland kanske det bara behöver vara så att vi behöver tänka nytt och fräscht kring olika saker. Det som fungerat förr kanske inte fungerar lika bra nu. Omvärlden förändras, våra kroppar förändras. Vi lever helt enkelt i förändring.

Det är alltid med lite bävan Elsa har bett mig knyta den där tråden runt tanden för att dra ut den. Och när den är ute känns det lite konstigt i den nyblivna gluggen. Det kan vara med viss bävan vi måste dra ut våra ”tänder” i livet också. Vi vet ibland att det behöver göras men det känns främmande och konstigt. Men det blir en glugg där som Gud kan fylla med något nytt – något starkare!

Inför nyåret kanske vi ska se efter om vi har några gamla mjölktänder i våra liv som skulle behöva dras ut! Låt oss bereda plats för nya, starkare tänder!

Tänk inte på det som har hänt, bry er inte om det som var förr.

Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? (Jes 43:18-19)

/Caroline