Nystart

Hösten brukar vara en tid för nystart. I skolan har man klättrat en årskurs och får ta del av förändringar som följer med det, på jobbet har man kanske nytt schema, nya kollegor, kanske nya arbetsuppgifter. Dokument och uppgifter behöver uppdateras och nya mål sättas. En del församlingar har höstupptakt där man talar om framtiden och laddar för vad som ska komma.

Det är viktigt att vi även i våran egen relation med Gud stannar upp ibland och funderar på vad vi vill. Vad behöver uppdateras? Vad behöver korrigeras? Vad har jag för drömmar i min vandring med Gud? Har jag något eller några mål att sträva mot? Tänk om vi alla skulle ta en stund i enskildhet och fundera på hur vi vill att våra liv med Gud ska vara. Vad vill jag se/ göra/ uppleva tillsammans med Gud? Om vi gör det – och håller fast vid det, även om det ibland kommer motgångar, då tror jag att vi både enskilt och som församling kommer få se saker hända!

/Caroline