Du är här:Start > Aktuellt

Aktuellt


Corona

Under hösten har vi en del samlingar men vi följer folkhälsomyndighetens råd och tänker på att vara max 50 personer, vi sitter glest i bänkraderna och håller avstånd till varandra.

Gud däremot är fortfarande väldigt intresserad av att få träffa dig utan restriktioner!
I Psalm kapitel 68 och vers 7 står det: "en Gud som ger de ensamma ett hem och de fångna frihet och lycka."
I en artikel jag läste under våren stod det att Corona är en ensamhetens sjukdom. Många blir isolerade utan sällskap och utan någon som hör av sig, många får ligga ensamma på sjukhusen då inga besök tillåts, och många blir begravda i sin ensamhet då inga större folksamlingar är tillåtna. Men Gud ger alla ensamma ett hem! Du är aldrig ensam! Han finns där, även om du inte ser Honom. Öppna upp ditt hjärta och tala med Gud så kommer Han att ta din hand.

Det står också att han ger de fångna (de som sitter i karantän [min tolkning för denna tid]) frihet och lycka! Söker vi Gud där vi är så kommer Han med sin frid och glädje, mitt i eländet.

Nu kan vi inte längre skylla på att vi inte har tid att söka Gud. Nu har vi all tid i världen, då omvärlden plötsligt går ner på sparlåga och i vissa fall stängs ner. Så gör vad du kan för att ta tillvara på den tid som blivit dig given, frivilligt eller ofrivilligt. Läs Bibeln, Be, Sök Gud och du ska se att saker och ting kan vändas till något positivt denna stund!

Herren välsigne dig och bevare dig.
Herren låter sitt ansikte lysa över dig
och vare dig nådig.
Herren vänder sitt ansikte till dig
och giver dig frid.

/Caroline